12:00

IK Oden

Referat: Kolsva IF - IK Oden

Det blev några sena återbud mot Kolsva men U23-spelarna Oliver och Osama visade bra attityd och ersatte på kort varsel.
Fruktansvärt varmt på Vargheden med +29 C i skuggan så domaren la in vätskepauser mitt i varje halvlek.
Vi fick inte alls till något anfallsspel i första halvlek. Trots stort bollinnehav hade vi inte ett enda avslut på mål.
Kolsva hade tre bollar i kassen, varav ett bortdömt för offside. De vann det mesta i luften och straffade oss med djupledsbollar på sin snabba forward nr 10. Dessutom hade de en spelare med allsvenska meriter i Örebro SK, Johannes Skoglund (nr 16). Han spelade smart, sökte fria ytor och när han fick bollen blev det hela tiden farligt.
Kolsva vann också de flesta närkamperna då vi vägde lite lätt, förutom Hadi som höll emot bra.
Men 2-0 i paus till Kolsva var rättvist i det läget.
Händelser i 1:a halvlek
6' Leo passar till Hadi som skjuter från straffområdeslinjen men tyvärr högt över
8' Kolsva kontrar och deras nr 10 chippar bollen över Jocke men Casper räddar mål genom att få bort bollen framför en motståndare precis innan mållinjen
10' Frisparksinlägg av Kolsva som nickas mot bortre stolpen där en motståndare skjuter på volley förbi Jocke men bollen touchar huvudet på en lagkamrat och går in i mål. Som tur var stod spelaren offside och hade han inte rört bollen hade det varit ett godkänt mål.
11' Hörna av Oden rensas bort men fångas upp av Erik som slår ett inlägg som håller på att gå in men mittbacken lyckas styra bollen med huvudet över ribban till ny hörna
18' Gult kort på nr 10 i Kolsva för armbågstackling på Jonte B.
26' Hadi får ett gult kort för knuff i ryggen
31' Instick av Kolsva ger ett friläge men Jocke är bra med och går ut och plockar bollen framför fötterna på motståndaren, bra aktion!
33' Nytt frisparksinlägg av Kolsva och återigen vinner de nickduellen men Jocke räddar nicken!
36' Hampus bryter ett uppspel och passar Erik som chippar bollen till Eddie som nickar bollen förbi målvakten men tyvärr utanför bortre stolpen
39' Kolsva får straffspark när Jocke fäller en spelare som är på väg igenom
39' 1-0 Kolsva på straffspark (nr 4)
45' 2-0 Kolsva (nr 10). Bolltapp på ett inkast nästan nere vid Kolsvas hörnflagga ! Leder till kontring på vänsterkanten och inbrytning, skott från dålig vinkel som sitter innanför bortre stolpen

I andra halvlek var goda råd dyra. Vi spelade upp oss och reducerade till 2-1 efter 10 minuter, faktiskt efter ett inkast på högerkanten. På samma sätt gör vi 2-2 i 18:e minuten och nu hade vi vind i seglen! Det var faktiskt synd att det blev en vätskepaus för då hann Kolsva samla sig. Vi ändrade också formation till två forwards för vi ville vinna matchen. Men det fungerade faktiskt inte alls, vi tappade mycket på centrala mittfältet och spelarna orkade inte jobba hem i värmen.
Kolsva satsade enbart på kontringar och förutom nr 10 bytte de in nr 12, född 2005 så en jättetalang. (Vi hade dock Oliver,född 2006 på planen i slutet av matchen.)
Det var just nr 12 som gjorde 3-2 ur ett läge som jag tyckte vi borde haft bättre kontroll på. De anföll med bara 2 spelare mot vår fyrbackslinje men lyckades ändå skapa ett skott som gick förbi Jocke och in i mål.
Efter det fick Alan en jättechans att kvittera men sköt utanför. Istället drog han på sig två gula kort på 10 minuter och blev därmed utvisad. Med en spelare mindre lyckades vi inte skapa något mer, utan Kolsva tog hem segern med uddamålet.
Jag tycker att spelarna kämpade i värmen men vi fick inte till spelet och skapade inte så mycket förutom målen. Kolsva gjorde det bra och tog nu sista chansen att hänga på i toppstriden. Eftersom Skutluna förlorade mot Hallstahammart så är vi fortsatt två poäng efter dem. Men Sörstafors-Kolbäck vann borta mot Ransta med 1-0 och är ny serieledare, tre poäng före oss. Det kommer att bli en spännande slutstrid i höst men jag tror inte vi har råd med att tappa fler poäng om det ska bli serievinst.

Till matchens lirare utser jag Jonathan Bertilsson som kämpade på i backlinjen i hettan och höll ihop det bra!

Händelser i 2:A halvlek
47' Inlägg av Kolsva från höger blev lite felriktat och tar i ribban! Leo rensar sedan bort returen.
55' Frispark av Hampus över muren räddas av målvakten och bollen rensas bort till inkast.
56' 2-1 Oden genom Azeez (assist Eddie) Inkastet blir bra eftersom Eddie skarvar bollen till Azeez som avslutar med att placera bollen i bortre hörnet utan chans för målvakten!
64' 2-2 Oden genom Azeez (assist Eddie). Liknande situation med inkast från höger som Eddie igen skarvar fram till Azeez som är klinisk i avslutet!
69' Kontring av Kolsva som avslutar med att skjuta i bortre stolpen och ut!
73' Kolsva tar sig fram till ett friläge och här har vi tur när bollen studsar upp precis när spelaren ska göra mål men Jocke tar då enkelt hand om bollen
74' 3-2 Kolsva genom nr 12.
77' Gult kort på Alan för stämpling
80' Kolsva tar sig på nytt fram till skott från höger och bollen är på väg in vid bortre stolpen men Jocke får fingertopparna på den så det blir istället hörna
83' Hampus spelar fram Hadi som skjuter ett bra skott som dock seglar över ribban
84' Här vårt bästa anfall i matchen, en riktig upprullning där Hampus passar Johan som hittar Hadi som lyfter bollen till Eddie som på volley sätter ett friläge till Alan och här ska det vara mål men han skjuter utanför med vänsterfoten!
86' Nytt frisparksinlägg av Kolsva och de vinner luftrummet igen, hård nick som Jocke räddar
87' Osama hittar in till Eddie som skarvar bollen till Alan som på nytt kommer fri men missar målet igen
89' Alan får sitt andra gula kort när han knuffar en spelare, helt onödigt eftersom vi höll på att lyckas med en kontring när domaren gav oss fördel. Istället blir Alan utvisad ur matchen och vi får spela med en man mindre matchen ut
90+1' Farligt inlägg av Kolsva som Jocke boxar bort framför huvudet på framrusande spelare